Art i simbol en l’acompanyament a la infancia “Anna Carlota” Presentació xerrades i ponents de les V jornades Eco-Mama

publicado en: Jornadas Eco-Mama, Noticias, Sin categoría | 0

 

L'Anna amb la seva ponència ens convida a acariciar l'art infantil i estimar-lo com a símbol de comunicació i d’expressió pura. Amb L'Anna Carlota ens coneixem i seguim virtualment , i tot i que no ens coneixem "conscientment" en directe, entre nosaltres hi ha quelcom de màgic, em coincidit en espais sense saber-ho i els nostres fills han jugat junts sense saber qui eren. Quant passen cosetes boniques que t'uneix a algú que no coneixes saps que al posar-hi presencia física només poden passar coses meravelloses i aquest cap de setmana serà el moment. Si encara no ho heu fet no us adormiu, reserveu l'allotjament al Càmping Bassegoda park que diuen que tindrem solet.

Programació V jornades Eco-Mama

“Art i simbol en l’acompanyament a la infancia

a càrrec de Anna Carlota “Artepsicoterapia

Presentació dels tallers:

L’expressió creativa, com el joc, és la font principal d’aprenentatge dels nens i nenes. La seva funció va variant segons l’etapa evolutiva, i l’ús que en fa l’infant també va variant. A més d’una font d’aprenentatge, a mida que l’ésser madura, l’expressió creativa es converteix en una eina poderosa i particular de comunicació. Com podem mirar els dibuixos dels notres fills/filles per acompanyar-los? Què podem comprendre a través del seus traços i de la comunicació no verbal? En aquesta presentació farem una pinzellada sobre les possibilitats comunicatives a través de l’art i el símbol presents en l’acte creatiu de l’infant, fugint de la mirada directiva de l’adult i oberts a descobrir nous llenguatges.

 

Presentació ponent:

Anna Carlota Fernàndez és Art Psicoterapeuta, conductora de grups terapèutics, artista i mare.

Va iniciar la seva trajectòria prpfessional acompanyant infants a través de l’art i compaginant aquest acompanyament amb la seva pròpia pràctica artística. Van ser centenars de nens i adolescents als qui va acompanyar a través de les arts escèniques i les arts plàstiques durant més de 6 anys. Aquest acompanyament i una mirada respectuosa sobre el seu procés creatiu, van ser la llavor que germinaria en la seva investigació sobre la pedagogia de l’art i en la formació com a artterapeuta i, posteriorment, psicoterapeuta. Desde fa 12 anys treballa en consulta privada, atenent adults, adolescents i infants. És directora del Centre Surya a Barcelona, Co-creadora del projecte Yoga&Creatividad i membre de FEAPA (Federación Española de Asociaciones Profesionales de Arteterapia) y Ate (Asociación Protefional Española de Arteterapeutas). Partipa en congressos i publica en revistes especialitzades, compartint casos clínics i investigació.

Desde fa un any resideix al Gironés, i està gestant el projecte Alquimia Emocional per l’acompanyament especialitzat en maternitat i sistemes familiars a través de l’Art Psicoteràpia.

Presentació projecte:Atenció individual a adults, adolescents i infants. Parelles i families.

Consulta privada d’Art Psicoteràpia per atendre casos diversos de processos vitals limitants: ansietat, procés de dol, estats depresius, dificultat en les relacions, desajust psicoemocional. L’entrevista de valoració del cas és gratuïta i té una duració de 30min.

Atenció a Barcelona i Gironès.

Alquimia Emocional

Alquimia Emocional és un projecte de suport psicoemocional a les families de forma íntima, sensible i oberta. Amb la intenció de donar espai a tot allò que es mou quan un infant arriba a les nostres vides, per poder acompanyar-lo i acompanyar-nos de forma armoniosa, acollint sense judicis llums i ombres.

Poder-nos expressar obertament en un espai segur i respectuós, facilita entrar en contacte amb el nostre ésser essencial també com a Mares i Pares. Més enllà de la imatge idealitzada que socialment sembla més acceptada, és necessaria una mirada real en la que hi hagi cabuda per a cada procés únic i personal. Només així podrem criar els nostres fills i filles conscientment i allunyant-nos de la culpa, dels patrons i de les projeccions que sostenim, per entregar-nos a la bellesa d’allò únic que resideix al nostre interior i que també ens acompanya en el camí de la criança.

La metodologia abraça l’expressió creativa, verbal i corporal per tal de facilitar el procés i el contacte autèntic, així com tècniques de relaxament, atenció plena i escolta activa.

Dirigit a mares, pares i parelles en estat de gestació.

 

Dissabte 22 de Setembre

De 11 a 12h.

Presentació projecte Alquimia Emocional.

 

Sessions:

6/10. I La Mare.

27/10 II El Pare.

3/11 III El Pare i la Mare. La Parella.

Les següents sessions són Grup Obert. Tractarem els temes que han sorgit en les sessions I, II i III, i acollirem les necessitats que es vagin presentant en el grup.

24/11 | 15/12 | 12/01 | 2/02 | 2/03 | 30/03 | 4/05 |1/06

 

Dades de contacte:

Anna Carlota Fernàndez Moya.

annacarlota@artepsicoterapia.net · T. 633 488 698.

www.artepsicoterapia.net | www.espaisurya.org

Esperem vibrants de compartir amb tots vosaltres aquest cap de setmana

Com ja ho sabeu, aquestes jornades neixen amb la intenció de fer arribar a les famílies informació actualitzada i veraç, però sobretot d’oferir la oportunitat de poder gaudir amb família d’un fi de setmana en el meravellós Càmping Bassegoda park  per fruir de l’entorn i sobretot de la companyia, tot compartint el temps i l’espai amb altres famílies afins al nostre estil de criança i filosofia de vida. Si us ressonen aquestes propostes no us oblideu de reservar. Més informació i reserves AQUÍ!

 

Recordeu que les jornades inclouen una fira de productes i serveis relacionats amb la temàtica, per tant si teniu algun servei o producte que creieu que pot ser interessant al públic de les jornades, no dubteu en omplir el següent formulari.

 

Organitzen:

 

         

Amb la col·laboració especial de Vessana:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.