CONTES . Presentació xerrades i ponents de les III jornades Eco-Mama

I arribem a una de les últimes activitats del fi de setmana, l'activitat de cloenda de les III jornades Eco-Mama una sessió de contes de la mà d'un bon amic i gran persona L'Albert Quintana, que compartirà espai amb la bonica Mar (que us presento a la següent entrada). l'Albert ens farà una sessió de contes molt especial, una bona manera de donat punt i final a aquest emocionant cap de setmana. Aquesta activitat es realitzarà el diumenge 21 de maig a les 16:30 a l'Espai cloenda del Càmping Bassegoda park . 

CONTES

a càrrec de Albert Quintana contacontes

Presentació de l'activitat:

És una sessió de contes que parla de l’amistat, i de l’amor que sentim quan estimem o ens sentim estimats. Però, sobretot, posant l’atenció a l’ amor “sense condicions”, a un amor que accepta i comparteix des de la diferència i el respecte.  I, és que a vegades cal recordar-nos que tal com som, som genials!
Amb la “A” ‘estimar, és un passeig per contes, d’aquí i d’allà, que expliquen històries curioses on els protagonistes s’acaben fent amics.
Contes per addictes als petons, a les abraçades i als amants de la xocolata. Recomanat especialment per a Nadals, però adient a qualsevol època de l’any.

Presentació del/la ponent o ponents:

Albert Quintana

Fa més de 15 anys que em vaig iniciar al món dels contes, des de llavors ha plogut molt, tot i així, continuo explicant, gaudint i descobrint les meravelles que comporta narrar.

M’he especialitzat en contes per a infants: explico contes d’arreu, populars i il·lustrats. Tot i que, també narro per públic adult.

He narrat a biblioteques, escoles, teatres i carrers de molts pobles de Girona i Catalunya.

Sóc Educador Infantil i narrador oral, he estudiat interpretació i he realitzat el Postgrau en pedagogia teatral a l’institut del teatre, Vic.

Actualment estic estudiant un Postgrau en Intel·ligència Emocional.

Presentació del projecte:

Albert Quintana Activitats artístiques

Albert Quintana Activitats Artístiques neix de la passió per la narració oral, el teatre i la pedagogia.  El nostre objectiu és contribuir al món educatiu i social fomentant activitats que potenciïn la creativitat, l’autonomia personal dels infants, joves i adults, amb una perspectiva respectuosa i integral cap a la persona.

A Albert Quintana Activitats Artístiques oferim projectes pedagògics a partir de recursos teatrals i dels contes, a institucions públiques i privades: El Projecte Ubuntu, fomenta la inclusió i la igualtat dels membres de la comunitat educativa a partir dels contes de narració oral i activitats amb les famílies; Un dia de contes a l’escola, proposa un tastet de contes clàssics, contes del món i contes il·lustrats; Un món d’emocions ofereix la possibilitat de conèixer, identificar i gestionar les emocions a partir dels contes; Tallers de teatre creatiu i social és un projecte per a joves per a donar-los eines i veu per a parlar del que els mou i preocupa; El conte: una eina educativa, és un taller per conèixer eines, recursos i contes per a educadors, nens i pares; Combats literaris, és una activitat de foment a la lectura en Biblioteques; I les sessions de contes individuals.

http://albertquintanacontes.blogspot.com.es/

https://www.facebook.com/AlbertQuintanaContaContes/

El Conte com a eina pedagògica

Fem vincle: cada nit un conte

Explicar contes als vostres fills i filles converteix aquest moment en rutina familiar i en un espai de qualitat

Des de temps immemorials els contes formen part de tots els pobles i cultures. Al voltant del foc en temps pretèrits, explicats pels grans de la tribu, de les famílies, les històries transmeses per via oral sintetitzen una manera de veure i entendre el món que s’ha transmès al llarg d’infinites generacions.

Trobar un moment cada dia per llegir o per explicar un conte als vostres fills és trobar un moment únic i íntim per teixir el vincle familiar. Un moment exclusiu en forta competència amb tantes altres activitats que conviuen en la vida quotidiana, com la televisió, els videojocs o les activitats extraescolars programades que redueixen aquests moments per deturar-se i fer una cosa plegats, pares, mares i canalla. Trobar moments per a la lectura de contes, de poemes, de contemplar llibres il·lustrats és una excusa per sistematitzar una estona exclusiva entre pares i fills amb temps de qualitat.

Què tenen els contes que abdueixen els infants, siguin com siguin, vinguin d’on vinguin? Un conte és com un organisme viu que neix, creix, es desenvolupa i es tanca, amb un final conegut i reconegut. Tots tenen un denominador comú: històries senzilles, plantejaments clars de situacions i personatges, aparició i resolució del conflicte amb un final clar i determinant. Però el fons és una corretja de transmissió de valors, patrons, processos vitals que poden traslladar-se fàcilment a l’univers simbòlic de cada infant.

(http://criatures.ara.cat/vincle-excuses-Contes-explicar-minuts_0_1442255777.html)

Esperem vibrants de compartir amb tots vosaltres aquest cap de setmana

Com ja ho sabeu, aquestes jornades neixen amb la intenció de fer arribar a les famílies informació actualitzada i veraç, però sobretot d’oferir la oportunitat de poder gaudir amb família d’un fi de setmana en el meravellós Càmping Bassegoda park  per fruir de l’entorn i sobretot de la companyia, tot compartint el temps i l’espai amb altres famílies afins al nostre estil de criança i filosofia de vida. Si us ressonen aquestes propostes no us oblideu de reservar. Més informació i reserves AQUÍ!

Recordeu que les jornades inclouen una fira de productes i serveis relacionats amb la temàtica, per tant si teniu algun servei o producte que creieu que pot ser interessant al públic de les jornades, no dubteu en omplir el següent formulari.

Programació de les jornades:

Organitzen:

col.labora:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.