I Jornades sobre Part i criança respectuosa

posted in: Notícies, Sin categoría | 0

I Jornada Part i Crianc¸a

 

Molt emocionada, d'estrenar la web amb aquesta notícia i molt agraïda per la gran rebuda que està tenint la proposta, us
explico:

Eco-Mama conjuntament amb el meravellós Camping Bassegoda park, us presentem les I Jornades sobre Part i criança respectuosa que hem preparat amb molt d’amor i amb el que podrem comptar, durant tot el cap de setmana, amb grans professionals que ens obsequiaran amb els seus coneixements i el seu assessorament.

Durant tot el cap de setmana podrem gaudir de tallers i xerrades així com de la I fira de serveis a la criança respectuosa on la resta de professionals vinculats a la criança que s’allotgin al camping, i que vulguin exposar els seus serveis, podran posar-hi una taula per tal de mostrar el seu treball o oferir els seus productes o serveis (si voleu posar taula ompliu el següent formulari). A continuació us compartim el programa i la presentació de les ponents

Programa del fi de setmana:

PROGRAMACIÓ PART I CRIANÇA RESPECTUOSA

porgramacio programacio2

Presentació de les ponents:

Marga Franch i Ferrer
Ja de molt jove, tenia clar que volia treballar a prop de les mares i nadons, m’apassionava la maternitat, l’embaràs, els nens, els parts… Així doncs vaig formar-me com a infermera, amb la inquietud i desig de treballar a prop, molt a prop de la maternitat. Vaig treballar durant un temps com a infermera de pediatria.

El 2007 vaig iniciar un llarg viatge i un gran canvi en la meva vida professional i personal. Vaig formar-me com a llevadora i em vaig enamorar d’aquesta professió.

He treballat en varis hospitals de la comarca de Girona i finalment he trobat el meu lloc treballant de forma independent, conjuntament amb un equip de llevadores.
Co-fundadora de EquipMudra, equip de llevadores per a la maternitat i criança.

Formada i compromesa amb la lactància materna. Formada entre d’altres amb mètodes de planificació familiar natural, en teràpies complementaries com reflexologia podal i acupuntura per a la maternitat.
Un altre canvi important en la meva vida, és el naixement dels meus fills, aquests m’han donat la força necessària per seguir el camí que he escollit. Treballar en el que m’apassiona de la millor manera.

Soc membre de ACL (Associació Catalana de Llevadores), ALPAC (Associació Llevadores per el Part a Casa-catalunya) i membre actiu de DONA LLUM (associació catalana per el part respectat).

Marga Franch

Llevadora EquipMudra

Equip d’acompanyament a l’embaràs i a la criança

www.equipmudra.com


Judit Guirado

Em dic Judit Guirado i entre moltes altres coses sóc mare de l‘Oriol, la Nora i en Lluc.

Després d’un intens camí personal i professional vaig formar-me com a doula i assessora de lactància i actualment acompanyo a d’altres dones en les seves maternitats.

Per explicar-te d’una manera fácil què faig i en què consisteix l’acompanyament maternal et diré que estic al costat de les mares per facilitar que tinguin una bona vivència de la seva maternitat, des de l’embaràs fins al post part, i que la gaudieixin al costat dels seus fills, sigui el que sigui que escullin per a elles i la criança dels seus nadons. Sense judicis ni galons. D’igual a igual. Només amb presència, complicitat, saber estar, empatia i molt de respecte.

Fruit de les meves experiències de maternitat i amb la intenció que d’una vegada per totes les mares trobéssim sostenidors de lactància com déu mana vaig crear MamaCoquette, la botiga on-line de llenceria bonica de lactància des d’on t’ajudo a trobar el teu sostenidor de lactància ideal.

Estic també vinculada al Grup de Suport a la Lactància de Girona on actualment col·laboro com assessora de lactància.

Si et ve de gust saber una mica més sobre mi et convido a visitar-me a www.juditguirado.com i a www.mamacoquette.com

Judit Guirado

Acompanyant maternal – doula- especialitzada en lactancia materna.

http://www.mamacoquette.com/

http://www.juditguirado.com/ 


Ana Marrón

Em dic Ana Marrón, sóc mare d’un nen preciós de 28 mesos que es diu Unai. La meva professió és fisioterapeuta, reeducadora postural i acupuntora. També estic formada en Pilates, Taekwon-do, hipopressius, gimnàstica terapèutica, pre i postpart i porteig de nadons. Juntament amb la meva família tenim el Gimnàs i Centre de Fisioteràpia Magiesport de Figueres. Només de quedar-me embarassada se’m va obrir un nou i apassionant món fins aleshores desconegut per a mi. Des de llavors m’he anat formant i ampliant els meus coneixements per tal d’ajudar i acompanyar a altres noies durant l’embaràs i postpart.

Ana Marrón

Gimnas i centre de fisioterapia Magiesport

http://magiesport-jansu.blogspot.com.es/


Mar Álvarez Abella

Mar Álvarez Abella, mare creativa. Arran de la meva maternitat (dues nenes de 4 i 1 any) l’art va agafar molta més força, ja que em permetia compaginar diferents aspectes del meu dia a dia. Vaig explorar nous camins, motivadors i enriquidors, com el maquillatge facial i corporal de fantasia; arribant a fusionar maternitat i art amb el Bellypaint (específic per a embarassades). Així segueixo de prop aquesta etapa tan esplèndida , vivint i gaudint l’art temporal compartit.

Mar Albarez Abella

Bellypaint Girona

lamardebe@yahoo.es


Yolanda Fariña Lozano

Sóc mare d’en Pau, un nen preciòs de 5 anys. La maternitat va endinsar-me en l’apassionant món de la lactància materna i vaig decidir formar-me per ajudar a altres mares. Treballo com a auxiliar administrativa, vaig estudiar el cicle d’auxiliar d’infermeria i actualment estic cursant el grau d’infermeria. Estic formada com a Assessora de porteig i col·laboro com a assessora de lactància a l’Associació Dona Dóna Alt Empordà a Figueres.

Yolanda Fariña

Associació Dona Dóna Alt Empordà

http://donadona.entitatsfigueres.cat/ donadona.altemporda@gmail.com


Anna Dominguez

Sóc l’Anna Dominguez, mare de la Queralt i l’Uma, de 8 i 3 anys amb les que aprenc i creixo cada dia. Amb l’experiència viscuda amb la meva primera maternitat va néixer també una inquietud i una passió: aprendre sobre lactància materna i poder acompanyar a altres mares, facilitant que gaudeixin de les seves lactàncies. Vaig formar-me com assessora de lactància i vaig cofundar l’Associació Dona Dóna Alt Empordà, grup de suport a la lactància. Vinculada sempre al món de l’educació i al voluntariat social.

Anna Dominguez

Associació Dona Dóna Alt Empordà

http://donadona.entitatsfigueres.cat/ donadona.altemporda@gmail.com


Anna Amer i Serra

Dona i mare. Treballo des de la vessant de l’acompanyament i l’apoderament de les persones, tant des del treball remunerat com des del voluntariat. Amb el naixement de l’Aina neixo com a mare i creix en mi la passió per la lactància materna. Després de formar-me com a assessora de lactància també neix l’Associació Dona Dóna. Continuo aprenent amb els meus fills i amb l’experiència del voluntariat aprenc de les mares que acompanyem. Ja amb el naixement d’en Quim creix en mi la necessitat d’aprendre a acompanyar les dones en el seu camí a la maternitat i em formo com a doula. Actualment també estic vinculada activament amb l’Associació Dona Llum (Associació Catalana pel part respectat) i m’estic formant en Salut Mental Perinatal.

Anna Amer

Associació Dona Dóna Alt Empordà

http://donadona.entitatsfigueres.cat/ donadona.altemporda@gmail.com


Laura Artacho Caro

Mare de l’Èric (5 anys) i de la Cloe (19 mesos). Arran de la meva segona maternitat vaig viure en primera persona la necessitat de deixar la meva petitona amb alguna persona de confiança i és així com vaig conèixer la figura de mare de dia. Un any després neixia el meu projecte, A Casona-mare de dia a Quart (Girona), un servei d’acompanyament respectuós i atenció a la petita infància (0 a 3 anys) fet des del cor.
Titulada en Tècnic d’Educació Infantil, formant-me amb pedagogia Pikler, Waldorf i Educació Viva. Sòcia de Llars de Criança i assessora de porteig en pràctiques.

Laura Artacho

Mare de dia “A casona”

acasonamarededia@gmail.com

625577837

https://www.facebook.com/acasonamarededia/


Sofia Recasens Salinas

Responsable del projecte Petit Cirerer, Mare de Dia i Espai d’Acompanyament. És un servei d’acompanyament a infants de 0 a 3 anys i a les seves famílies en un ambient càlid i amorós amb un tracte respectuós i d’acceptació.

Mare d’un fill, Monitora de Lleure, cursant últim curs de Tècnic d’Educació Infantil, formant-me en Educació Respectuosa i Educació Viva i Assessora de Porteig en Pràctiques d’Eco-Mama.

Més informació sobre el projecte a: www.facebook.com/Petit-Cirerer-Mare-de-Dia-i-Espai-dAcompanyament o al 636692207

Sofia Recasens

Mare de dia “El petit cirerer”

www.facebook.com/Petit-Cirerer-Mare-de-Dia-i-Espai-dAcompanyament


Estefania Yañez 

Casa Funny és un projecte que va néixer al maig del 2014 arran de la necessitat de voler treballar sota els meus principis i valors, i alhora, podent acompanyar, en aquesta etapa tan important, no només al meu propi fill, sinó també a altres infants que les seves famílies comparteixen la mateixa visió de la criança que nosaltres.
Sóc mare de dos nens, i actualment esperant l’arribada de la tercera; per nosaltres aquest projecte ha suposat un gran canvi, on vèiem dia a dia que un altre tipus d’educació és possible, i això ens permet créixer emocionalment.
A Casa Funny acompanyem amb una mirada d’amor i confiança; respectem el ritme i evolució de cada infant amb tota la tendresa i escalfor d’una llar.
“Ensenyar no és transferir coneixement, és crear la possibilitat de produir-ho.” P.Freire

Estefania Yañez

Mare de dia “Casa Funny”

estefaniaycano@gmail.com

https://www.facebook.com/Casa-Funny-Mare-de-dia-1438907006341495/?fref=ts


Sara Ribot

Sóc Sara Ribot, nascuda a Barcelona el 13 de desembre del 1986 i mare des del 31 d’Octubre del 2014. Autora del llibre “Otro mundo es posible mediante la crianza con apego”. La meva vida va donar un gir per complet al ser mare i les meves prioritats varen canviar. El poc suport i la poca informació favorable que vaig rebre cap al meu nadó i tot el procés de la lactància, la son, fins la criança en sí mateixa, va fer que em plantegés moltes coses respecte al model de criança que preval i la societat en la que vivim. Vaig deixar de sentir-me conforme amb les dues. Així va ser com vaig decidir documentar-me, solucionar i practicar una criança respectuosa, conscient, comprensiva i pacient per als nostres fills escrivint una guia complerta sobre la criança amb afecció, amb tots els entrebancs que aquest llarg, complicat i incomprès camí comporta. La criança natural per a mi, deixa de ser un mètode de criança per a convertir-se en una filosofia de vida.

Sara Ribot

Escriptora

Bloc: http://crianzaconapegootromundoesposible.blogspot.com.es

Fan page: https://m.facebook.com/crianzaconapegootromundoesposible/

Punta de venta del llibre: http://crianzaconapegootromundoesposible.blogspot.com.es/p/puntos-de-venta-del-libro-otro-mundo-es.html?m=1


Marta Meléndez Ylla

Em dic Marta Meléndez, sóc mare d’en Roc (29/12/2012) i d’en Pep (27/3/2015) companya de l’Oscar,  amant i usuària dels portanadons i els bolquers de tela, mama lactant i BLW i apassionada de la nutrició i cuina natural.  Des del 29/12/2012, cada dia portejo als meus fills amb amor, afecte i respecte;  des de la mateixa data sóc mama lactant i actualment lactància en tàndem.

M’apassiona tot el que tingui relació amb la maternitat, el part, la lactància materna, la criança i educació respectuosa així com l’alimentació saludable i, com sóc un cul inquiet, procuro estar sempre en formació i actualització sobre tot el que tingui relació amb aquests temes.

Sóc educadora infantil formada en despertar sensorial (Emmi pikler), Artteràpia i diverses expressions artístiques (teatre, cant, dansa …) assessora i  formadora de porteig, assessora de lactància , especialista  en BLW; formada en Cures Mare Cangur i formant-me en nutrició, dietètica i cuina natural (flexitariana),  cursant el màster en nutrició i cuina vegetariana 70% crudivegana de l’escola de cuina vegetariana de l’Ana Moreno.

Marta Meléndez Ylla

Creadora del projecte Eco-Mama

www.ecomama.cat


Participants a la I fira de serveis a la criança respectuosa (formulari).
 • Bellypaint Girona, Art Temporal Compartit / Maquillatge corporal per a embarassades i maquillatge facial de fantasia.
 • Associació Dona dóna Alt Empordà / Grup de suport a la Lactància Materna
 • Grup de suport a la lactancia Materna de Girona
 • Mares de dia “A casona” “El petit cirerer” “Casa Funny” / Espai de joc amb materials sensorials i joc de descoberta
 • YummyNai / Articles per a bebes
 • Gimnas Magiesport / Gimnàstica per a embarassades i per a mares amb nadons.
 • Tell Fusta / Joguines de fusta artesanals
 • Olga Vilarrasa Amat / Massatge Infantil
 • Cusmamma Shop / Complements exclusius handmade d’estil nòrdic per a Mammes i bebés.
 • Crup de Criança Tribu Bambú / Grup de suport a la maternitat, paternitat i criança.
 • Albarques artesanes Galofré / Venda de sandàlies tipus albarques fetes de manera artesanal del 36 al 46
 • Slow cotó / Roba per a nens i nenes de cotó orgànic que es fa amb sobres i retalls de roba. La roba està elaborada en un taller a casa per un nucli familiar amb l’objectiu de poder treballar sense separar-se de les seves filles.
 • Familiarium / Productes de criança de segona mà.
 • La Troca / Associació de famílies que comparteixen la criança i educació dels fills/es des de la visió de l’educació i la criança respectuosa.
 • D A N S A M A M A T E R R A / Dansa Oriental per a l’embaràs, el part i el postpart. A càrrec de Noèlia Costa Medina. Amb demostracions de dansa oriental per a embarassades i mares amb nadons.
 • VEIE NADONS (Escola d’Intel·ligència Emocional) / Acompanyament Emocional a la Criança (0-2 anys)
 • Eco-Mama / Productes ecològics relacionats amb la criança respectuosa (portanadons, bolquers de tela, roba de lactància i molt més)
 • i altres sorpreses.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.