Preparació al part “Equip Mudra” Presentació xerrades i ponents de les VII jornades Eco-Mama

posted in: Jornades Eco-Mama, Notícies | 0

Vull presentant-vos les sessions més boniques per a parelles que espereu un nadò (o més d'un), les sessions de preparació intensiva al part que ens ha preparat amb molt d'amor l'Equip mudra, unes sessions cuidades i preparades al detall on rebre la informació més actualitzada sobre tots els processos que es viuen durant la gestació, part i criança. 

Una col·laboració anual especial a les jornades, que espero que perdurin molts anys més. Molt feliç d'iniciar aquestes presentacions amb l'Equip mudra, aquest Equip humà i professional tan meravellós, aquest equip que tant m'estimo. GRÀCIES!

“ Preparació al part”

a càrrec de l’Equip Mudra 

foto de Lu Carreras
Presentació de les sessions:

Preparació intensiva el part

El part és un procés involuntari com ho és digerir o respirar, per tant, no es pot aprendre a parir perquè el cos ja sap com fer-ho. Les dones sabem parir i els bebès saben néixer. Tot i així, els nou mesos que dura la gestació ens ofereixen la possibilitat  d’informar-nos, assessorar-nos i pensar com volem que sigui.

A Mudra oferim preparació per al naixement a aquelles parelles que desitgin un part conscient i respectat, sigui a casa o a l’hospital.

  • Us proposem un espai per viure conscientment aquest procés i compartir la experiència tant amb la parella com amb altres persones que viuen  la mateixa situació.
  • Un espai per compartir moments junts i afavorir així la comunicació, la connexió i la complicitat.

Els grups de preparació al naixement són un espai de reflexió en què les parelles es poden informar i així prendre decisions responsables, on es poden exposar les expectatives i els sentiments, on es treballen la confiança i les pors.

Les sessions estan enfocades a adquirir una consciència vivencial de l’espai per on naixerà el bebè, a reflexionar sobre els canvis físics i emocionals, a afavorir el coneixement i la connexió amb els propis instints amb experiències vivencials i a descobrir les capacitats innates i els recursos externs que es poden utilitzar en el moment del part. A més de donar informació sobre el procés fisiològic del part us podem facilitar altres informacions com ara protocols hospitalaris, plans de part…

Les sessions Intensives que us proposem a les Jornades Eco-Mama son les següents:

  • La pelvis, la importancia del moviment i el canal del part

Com és la nostra pelvis? Saps la seva importància en el part? Què és i com és el sòl pelvià? Aquesta sessió és per prendre consciencia de l’espai on passarà el bebè en el moment del part.

  • Les hormones: el moter del part, el procès de part

Com sé que estic de part? Què és una contracció i com puc ajudar a fer la seva feina? Parlarem de les hormones, el motor del part.  De les fases del part i que podem fer en cada una d’elles i com ens pot ajudar la parella.

  • El dolor, eines per afrontar-lo.

T’has preguntat alguna vegada perquè parir fa mal? Pot ser el dolor el nostre aliat en el moment del part? En aquesta sessió parlarem de la funció del dolor, de la importància de la nostra actitud davant d’aquest, com acceptar-lo i afrontar-lo.  Parlarem de diferents recursos i eines.

  • El naixement i la primera hora de vida
  • Acompanyant al bebè en el seu naixement. Preparació de l’entorn per un naixement amorós. La importància del contacte pell a pell. Del inici de la lactància materna. L’establiment del vincle.
  • Iniciant l’alletament matern
  • Com afavorir l’alletament des de l’inici de la vida del bebè. Conèixer la fisiología de l’alletament i les hormones que intervene. Importància del suport del nostre entorn, de la parella i la família, per l’èxit del alletament. Coneixerem els falsos mites sobre l’alletament matern i com abordar-los.

Presentació dels ponents:
Marga Franch

Llevadora. Vaig formar-me a la Unitat Docent de Catalunya 2005-2007. Paral·lelament vaig formar-me en l’atenció al part a casa de la mà de Paloma Rodríguez. Amb la qual vaig començar a acompanyar parelles que volien viure d’una altra manera l’arribada del seu fill. Des d’aleshores assisteixo parts a casa.

Sóc mare de dos nens nascuts a casa, amb la millor companyia del món. He alletat el meu fill gran durant gairebé 5 anys,  actualment alleto el meu fill petit , gaudint dels moments que ens dóna la lactància materna.

Tinc formació de Planificació Familiar Natural, formada en ioga per a l’embaràs i en preparació al part a l’aigua, reflexologia per a la maternitat, assessora deportanadons, entre d’altres. Sóc membre d’ALPAC (associació de llevadores de part a casa Catalunya), Membre de l’Associació Catalana de llevadores i també membre actiu de DONALLUM, associació catalana per el part respectat.

També m’apassiona la lactància materna i de manera voluntària porto un grup de suport a l’alletament de Girona, juntament amb altres assessores.

Quique Estévez

Llevadora. Em porta a Catalunya la inquietud per formar-me en l’atenció integral i respectuosa en un període vital tan important com és la gestació i el naixement d’un fill. Aquesta mateixa inquietud m’ha fet que enriquís la formació oficial amb l’acompanyament i assistència als parts a casa. Actualment compatibilitzo aquesta tasca amb ll’assitència a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona.

Sílvia Díaz-Maroto

Llevadora. Vaig formar-me a Anglaterra l’any 2000. Allà vaig experimentar l’essència de la professió i me’n vaig enamorar. Realitzo atenció a l’hospital d’Olot, i des del 2007 assisteixo parts a casa. Sóc membre del comitè d’Ètica de l’Hospital d’Olot i mare de dues nenes, una d’elles nascuda a casa. Participo com a docent en la formació per el part a casa de l’Associació Catalana de Llevadores. Membre fundador d’ALPAC (associació de llevadores parts a casa Catalunya.)

Cristina Riera

Llevadora. Vaig formar-me com a llevadora a la Unitat Docent de Catalunya els anys 2014-2016 i amb l’Equip Mudra, que va oferir-me una visió holística vers l’acompanyament a les dones i les famílies.

Feminista des de sempre i amb més coneixement de causa des que vaig descobrir aquesta, la meva vocació. Acompanyo parts a casa des del 2017, sempre de la mà de l’Equip Mudra, del qualara en formo part. Compatibilitzo l’acompanyament a casa amb l’atenció al part a l’Hospital de Palamós. Amb formació específica sobre el part a casa, l’apassionant món de la lactància materna i la reflexologia podal en l’embaràs per ALPACC/ACL. Sóc membre de l’Associació de Llevadores de Part a Casa de Catalunya (ALPACC) i de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL).

Presentació del projecte:

Equip Mudra, equip d´acompanyament a la maternitat i la criança

Mudra és un equip de llevadores, professionals independents que treballen a Girona i  a la seva província.

Dades de contacte:

Equip Mudra  – Espai la Cova de Flaçà
C/ del Rec, 16 de Flaçà

679441249 (marga) i 659996690 (Paloma)

info@equipmudra.com

 

Esperem vibrants de compartir amb tots vosaltres aquest cap de setmana

Com ja ho sabeu, aquestes jornades neixen amb la intenció de fer arribar a les famílies informació actualitzada i veraç, però sobretot d’oferir la oportunitat de poder gaudir amb família d’un fi de setmana en el meravellós Càmping Bassegoda park  per fruir de l’entorn i sobretot de la companyia, tot compartint el temps i l’espai amb altres famílies afins al nostre estil de criança i filosofia de vida. Si us ressonen aquestes propostes no us oblideu de reservar. Més informació i reserves AQUÍ!

 

Recordeu que les jornades inclouen una fira de productes i serveis relacionats amb la temàtica, per tant si teniu algun servei o producte que creieu que pot ser interessant al públic de les jornades, no dubteu en omplir el següent formulari.

Organitzen:

         

Amb la col·laboració especial de Equip Mudra:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.