Aquesta és una recepta molt senzilla i molt resultona, queda súper bé per uns postres, un berenar o una celebració especial, o inclús per convertir-lo amb gelat, ideal pels més petits de la casa però que també enamorarà als grans.
Ingredients:
- 150g d’anacards en remull (mínim 2 hores)
- 500g de maduixes ecològiques
- 1 rajolí de llimona
- Ratlladura de ½ llimona (*opcional)
- 10 dàtils (5 si son medjool) a ser possible en remull.
- ¼ culleradeta de vainilla en pols negre o un tros de 1 cm de baina. (*opcional)
- 1/4 tassa oli de coco (desfet al vapor del bany María) (*opcional li aportarà textura i consistència)
Procediment:
- Ja tenim en remull els anacard un mínim de dues hores (o tota la nit) i posem l’oli de coco a desfer-se al vapor del bany maria (Jo ho faig posant un cassoleta amb aigua al foc, un platet a sobre i a sobre del plat un bol o tassa amb l’oli de coco.)
- Mentre l’oli es va desfent, triturem la resta d’ingredients a ser possible en un robot potent, podem afegir l’aigua del remull dels dàtils per facilitar el triturat.
- Un cop aconseguim una textura homogènia afegim l’oli de coco desfet i tornem a triturar.
- Servim el resultat en gots i els deixem reposar a la nevera unes hores.
- Decorem a gust i servim.
A gaudir ben fresquet!!!
Suggeriments:
- Com ja veureu en surt molta quantitat, jo solo fer-ne 4 iogurts, un per cada un, i la resta els poso en motlles de gelat, així sempre tens un gelat saludable a punt i als més petits els hi encanta.
- Aquesta recepta la podeu fer amb qualsevol fruita, sense fruita com si fos iogurt natural o inclús amb crema de cacau o garrofa.
- També es pot fer en format pastis, fas una base de rawnie o falsa galeta i la barreja per sobre, si ho fes així, millor utilitzar el doble d’oli de coco.
Deixa un comentari