MOURE’NS PER A DESENVOLUPAR- NOS PLENAMENT: NENS QUE ES MOUEN, NENS QUE APRENEN. Presentació xerrades i ponents de les V jornades Eco-Mama

publicado en: Jornadas Eco-Mama, Noticias | 0
I us torno a presentar la Marta Jiménez i Jordi Bonastre de “Baobab”, ja us he explicat en aquesta entrada com m'agraden, i aquest cop ens duen una xerrada molt interessant que es diu: "MOURE’NS PER A DESENVOLUPAR- NOS PLENAMENT: NENS QUE ES MOUEN, NENS QUE APRENEN" i que ens farà reflexionar sobre la relació́ entre moviment i aprenentatge. No us perdeu aquests ponència tant interessant i tant necessària per aprendre i acompanyar amb consciència el desenvolupament dels nostres infants.

”MOURE’NS PER A DESENVOLUPAR- NOS PLENAMENT:

NENS QUE ES MOUEN, NENS QUE APRENEN»

a càrrec de la Marta Jiménez i Jordi Bonastre de  “Baobab” 

Presentació de la xerrada:

A dia d’avui, no hi ha dubte sobre la relació existent entre moviment i aprenentatge. Els moviments reflexes del nadó dins de l’úter matern (“Reflexes Primaris”) i el paper vital que juguen en el futur del nen en tots els aspectes del seu desenvolupament, cal que ens facin reflexionar sobre, com vivim el nostre embaràs, com naixem, i com son els primers anys de vida dels nostres nadons i famílies a tots nivells. Estrès de les mares i pares, parts interferits, instrumentats, amb anestèsia, cesàrees programades, induccions, alimentació, contaminació ambiental, camps electromagnètics, tòxics…mai abans l’ésser humà havia estat tan exposat a agents que poden perjudicar la seva salut global.

Els treballs en neurociències estan aportant una nova mirada aclaridora sobre el desenvolupament cerebral del nen i el paper d’aquests reflexes primaris (moviments reflexes del nadó a dins l’úter matern) en el seu desenvolupament fisiològic, emocional i cognitiu. Cada patró reflexe que s’hagi desenvolupat, integrat i madurat de manera completa, permetrà a l’infant anar creant progressivament una xarxa neuronal completa i coherent tant a nivell motriu, com emocional i cognitiu per poder créixer accedint a tots els seus recursos innats i desplegant tot el seu potencial.

La gestació, el naixement i el primers anys de vida són clau en la creació d’aquesta base neuronal, que si no és sòlida (parts interferits, estrès pre- o perinatal, toxicitat alimentària…etc.) donarà a més curt o més llarg termini conseqüències a tots nivells a mesura que creixem i anem necessitant més habilitats per respondre al nostre entorn (dificultats d’aprenentatge, lectura, comprensió, TDA, TDAH, dificultats motrius, dislèxia,…etc.).

En aquesta xerrada, compartirem amb vosaltres el treball d’Integració Neurosensoriomotriu dels Reflexes Primaris (MNRI®), una potent eina terapèutica per treballar i afavorir el desenvolupament cerebral i psicomotriu de manera coherent.

Us proposem la possibilitat de treballar de manera senzilla la integració dels reflexes primaris i oferir al nen i a l’adult el desplegament de tot el seu potencial innat.

Presentació del/la ponent o ponents:

Marta Jiménez: Fisioterapeuta Especialitzada en Uroginecologia i Coloproctologia, Fisioteràpia Obstètrica, Sòl pelvià i Naixement fisiològic; Biodinàmica Craneosacral i Teràpia Pre i Perinatal. Responsable de Fisioteràpia de la Unitat de Sòl Pelvià de l’Hospital de Sta. Caterina (Salt).

Jordi Bonastre: Especialitzat en Biodinàmica Craneosacral i i Teràpia Pre i Perinatal, Medicina Xinesa amb especialització en Ginecologia i Salut de la Dona, Shiatsu i Txi Qong, i Tècniques de Meditació Tao.

Especialitzats en Teràpia Pre i Perinatal pel Castellino Training (USA), Especialitzats en Teràpia de Moviments Rítmics i Integració Neurosensoriomotriu (MNRI® , BMRT®), Psicologia Formativa de S. Keleman, Desenvolupament Infantil, Trastorns d’Aprenentatge i Vincles saludables.

Tots dos dirigim el Centre Baobab www.elbaobab.cat , a Girona.

Presentació del projecte:

A Baobab us oferim un espai terapèutic on entenem la salut de la persona des d’un enfoc global, integratiu i multidisciplinar. Fisioteràpia Global, atenció a la Dona en Uro- Ginecologia, Coloproctologia i Sòl Pelvià , Embaràs, Pre-part, Post- part, Nadons i Criança. Medicina Xinesa especialitzats en Ginecologia, (Fertilitat, Cicle Menstrual, Embaràs, Maternitat, Menopausa…). Atenció i Suport a les Famílies recolzant Vincles Saludables, Biodinàmica Craneosacral, Treball amb Nadons i famílies entorn el trauma Pre i perinatal, i Fisioteràpia del desenvolupament Psicomotriu, Teràpia de Moviments Rítmics(TMR©), Integració

Neurosensoriomotriu de Reflexes Primaris (MNRI©), Trastorns d’Aprenentatge (TDA, TDAH, dislèxia, …etc.). A Baobab, també comptem amb la col·laboració de la Dra. G. Montserrat especialista en Microinmunoteràpia i Microbiota Intestinal, i Homeopatia Unicista.

Treball Pre i Perinatal amb famílies, nadons, nens i adults: La nostra intenció és oferir a les famílies eines i recursos des de la nostra formació en Teràpia Pre i Perinatal (Castellino Training© USA), per tal de reconèixer i establir vincles saludables entre els diferents membres de la mateixa, comprenent que tot el que construïm a la família seran els patrons que els nostres fills integraran per a relacionar-se en la vida, i recolzant aquelles dinàmiques que ens ajudin a ser més lliures i més feliços en les nostres relacions, des de l’inici. Quan a la família hi ha un ambient regulat, hi ha escolta, hi ha cooperació, els fills floreixen i creixen volent formar part d’aquest equip al què han arribat. Per poder arribar a aquest punt de ressonància i harmonia en la família, cal un treball de presa de consciència dels pares per adonar-se des d’on ells es relacionen i com volen que sigui la seva relació amb els seus fills i com a família.

Dades de contacte:

MARTA JIMÉNEZ I JORDI BONASTRE
BAOBAB
C/JULI GARRETA 1, 1er C. 17002 GIRONA 615174542 – 656906630
info@elbaobab.cat / www.elbaobab.cat / facebook

Esperem vibrants de compartir amb tots vosaltres aquest cap de setmana

Com ja ho sabeu, aquestes jornades neixen amb la intenció de fer arribar a les famílies informació actualitzada i veraç, però sobretot d’oferir la oportunitat de poder gaudir amb família d’un fi de setmana en el meravellós Càmping Bassegoda park  per fruir de l’entorn i sobretot de la companyia, tot compartint el temps i l’espai amb altres famílies afins al nostre estil de criança i filosofia de vida. Si us ressonen aquestes propostes no us oblideu de reservar. Més informació i reserves AQUÍ!

 

Recordeu que les jornades inclouen una fira de productes i serveis relacionats amb la temàtica, per tant si teniu algun servei o producte que creieu que pot ser interessant al públic de les jornades, no dubteu en omplir el següent formulari.

 

Organitzen:

 

         

Amb la col·laboració especial de Vessana:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.