VII fira de productes i serveis relacionats amb la criança – VII JORNADES ECO-MAMA

publicado en: Jornadas Eco-Mama, Noticias | 0

VII fira de productes i serveis relacionats amb la criança

Com ja sabeu, les jornades Eco-Mama inclouen una fira de productes i serveis relacionats amb la criança, un lloc on informar-se, comprar, remenar, assessorar-e i crear sinergies molt interessants, no cal que us diem que si teniu algun servei o producte que creieu que pot ser interessant al públic de les jornades, no dubteu en omplir el següent formulari sereu molt benvinguts/des i podreu gaudir de la fira durant totes les jornades al Càmping Bassegoda park . A continuació us presento els professionals que han confirmat la seva participació a les jornades.

Participants a la VII fira de productes i serveis relacionats amb la criança.
  • Llibre tranquil – M.Cruz Segura – mcsegura72@gmail.com 638840290

Son llibres de feltre i altres material que respecten el joc i l’evolució pedagògica del nen, també faig jocs per portar de viatge i jugar en familia, tot fet a mà, i també, sabons naturals i sacs d’espigul pel descans del nadó.

  • Maria Rosa Pacheco – Osteòpata ( adults, nens, nadons i embarassades ) i Fisioterapeuta- Col·legiada 2700 anandhaluz@gmail.com – 605444875.

Fa vint anys que dedico part de la meva vida a l’osteopatia i la fisioteràpia, especialment a l’acompanyament de dones embarassades, nadons i infants. Sempre dic que quan vaig començar a tractar nadons vaig començar a entendre els adults. Va ser la pràctica a la consulta la que em va demostrar que no naixem lliures i perfectes, sinó que aquests primers moments de vida ja ens deixen empremtes que, en el cas de no fer-hi res, ens acompanyaran la resta de la nostra vida, causant disfuncions estructurals o fisiològiques que tard o d’hora es manifestaran en un símptoma físic, emocional i/o fisiològic. Aquestes disfuncions ens allunyaran del benestar que ens mereixem. OSTEOPATIA per dones embarassades Per què una sessió d’osteopatia en aquest moment tan especial i important de la vida, l’embaràs? Durant l’embaràs, com a osteòpata, em centro en permetre que sigui un procés còmode tant per a la mare com per al nadó. Cal alliberar el petit niu matern (úter, pelvis, periné, diafragma, sistema visceral…) amb l’objectiu que el nadó pugui gaudir del màxim espai intrauterí i prevenint a la mare de possibles disfuncions com els dolors pèlvics, ciàtiques, dolors irradiats o debilitat precoç del periné que poden portar a mare i neonat a no gaudir d’aquesta etapa meravellosa.

La meva passió i desig és acompanyar a les dones en el viatge de portar un ésser en el més íntim d’elles. Gràcies a tècniques manuals col·laborem a que el procés de l’embaràs es visqui millor tant per a la mare com per al nadó i així preparem el cos pel moment del part. Treballarem perquè el part sigui fluid i natural, afavorint que mare i nadó trobin un bon camí per donar i néixer feliçment. Amb l’osteopatia podem millora la realitat postural i fisiològica del niu matern (pelvis, úter, sistema visceral, diafragma) afavorint la posició interna del gestant, de cares al part i a les seves empremtes intrauterines. Durant el post-part l’objectiu és ajudar a la mare a retrobar la seva nova postura i dinàmica visceral i perineal fent especial atenció a pelvis, sacre, còccix, perineu i úter de qualsevol tipus de part. T’acompanyaré també a conèixer el teu nou cos, amb l’alletament i l’aventura de viure amb un nou ésser meravellós, la teva filla o fill. “Tot allò que es veu néixer i créixer i que es cuida i mima des del seu inici tindrà un millor viure… així doncs, tinguem cura dels que arriben amb el millor de cadascú de nosaltres.”

OSTEOPATIA per nens i nadons Per què portar el meu/la meva fill/a a l’osteòpata? Per poder conèixer i acompanyar al nadó en el seu alliberament de les memòries físiques, químiques i/o emocionals de la vida intrauterina, del moment del part i dels seus primers mesos de vida. Acompanyo també al nadó a sortir de la posició de replegament del seu estat de neonat i a poder desplegar-se i alliberar-se. Els bebès ens permeten treballar a nivell preventiu tractant-los per poder ser éssers més lliures i saludables la resta de la seva vida. També es pot ajudar els nadons que ja presenten símptomes com còlics del lactant, lacrimals tancats, torticolis congènites, malalties neurològiques, plagiocefàlies, otitis, alteracions posturals, alteracions del son, etc… on la pràctica osteopàtica moltes vegades aporta resultats increïbles fent servir la pròpia energia autosanadora del cos. “Amb l’osteopatia podem ajudar als nostres fills en el passatge de l’embaràs, el part i la criança perquè aquests processos siguin més saludables, amorosos i respectuosos.”

A Baobab us oferim un espai terapèutic on entenem la salut de la persona des d’un enfoc global, integratiu i multidisciplinar. Fisioteràpia Global, atenció a la Dona, Home i Nens en Uro-Ginecologia, Coloproctologia i Sòl Pelvià , Embaràs, Pre-part, Post-part, Nadons i Criança. Medicina Xinesa especialitzats en Ginecologia, (Fertilitat, Cicle Menstrual, Embaràs, Maternitat, Menopausa…). Atenció i Suport a les Famílies recolzant Vincles Saludables, Biodinàmica Craneosacral, Treball amb Nadons i famílies entorn el trauma Pre i perinatal, i Fisioteràpia del desenvolupament Psicomotriu, Teràpia de Moviments Rítmics(TMR©), Integració Neurosensoriomotriu de Reflexes Primaris (MNRI©), Trastorns d’Aprenentatge (TDA, TDAH, dislèxia, …etc.).

A Baobab, també comptem amb la col·laboració de la Dra. Genoveva Montserrat, especialista en Microinmunoteràpia i Microbiota Intestinal, i Homeopatia Unicista, que ofereix atenció a Nadons, Nens i Adults.

Treball Pre i Perinatal amb famílies, nadons, nens i adults: La nostra intenció és oferir a les famílies eines i recursos des de la nostra formació en Teràpia Pre i Perinatal (Castellino Training© USA), per tal de reconèixer i establir vincles saludables entre els diferents membres de la mateixa, comprenent que tot el que construïm a la família seran els patrons que els nostres fills integraran per a relacionar-se en la vida, i recolzant aquelles dinàmiques que ens ajudin a ser més lliures i més feliços en les nostres relacions, des de l’inici. Quan a la família hi ha un ambient regulat, hi ha escolta, hi ha cooperació, els fills floreixen i creixen volent formar part d’aquest equip al què han arribat. Per poder arribar a aquest punt de ressonància i harmonia en la família, cal un treball de presa de consciència dels pares per adonar-se des d’on ells es relacionen i com volen que sigui la seva relació amb els seus fills i com a família.

  • DONA LLUM.

DONA LLUM és una associació sense ànim de lucre creada al 2006, formada majoritàriament per dones, unides pel convenciment que mares i nadons han de rebre una atenció digna i respectuosa durant el procés d’embaràs, part i postpart a Catalunya, La nostra missió és situar les dones i els seus infants en un paper central de l’atenció perinatal a Catalunya, observant les pràctiques sanitàries actuals i reivindicant la seva adeqüació a l’evidència científica des del respecte a les necessitats i drets de les mares i els nadons.

Flor de lluna és una espai per la dona i la seva família. Com a psicòloga m’he especialitzat en l’etapa perinatal i també m’he format com a instructora de ioga i en ioga en l’embaràs i la criança i així poder unir dues de les meves passions. Des d’una mirada holística, ecopsicològica, i de la salutogènesis, ofereixo acompanyaments durant el període perinatal (des de la preconcepció fins a la primera criança). Alguns dels temes que treballo: acompanyament emocional en l’embaràs, postpart, prevenir i tractar ansietat, pors… , creixement personal des d’una maternitat conscient, por al part, integració de parts traumàtics, difícils o cesàries, dol gestacional i perinatal, embaràs després d’una pèrdua, sessions de ioga en l’embaràs i criança de forma individual o grupal, tallers de relaxació en l’embaràs, meditació etc….

Em dic Mar Álvarez Abella, sóc Llicenciada en Història, Gestora Cultural, artista i creativa, formada en Artteràpia. Arran de la meva maternitat (dues nenes de 6 i 3 anys) l’expressió artística va agafar molta més força, ja que em permetia compaginar diferents aspectes del meu dia a dia;
tot alliberant l’anhel personal.
Amb “Creando Mares” vaig explorar nous camins… altres mars… motivadors i enriquidors, com l’aquarel·la, els tatuatges temporals, el pirogravat, la pintura mural, l’artesania, la il·lustració, el món digital… i com no, el maquillatge facial i corporal de fantasia i d’efectes especials. La millor manera de fusionar maternitat i art va ser doncs amb el bellypaint (específic per a embarassades).
Amb “Creando Mares” segueixo a prop d’aquesta etapa tan esplèndida, vivint i gaudint l’art temporal compartit.
I ara toca un nou mar… el de les nines de feltre i els ninots articulats i manualitats amb escurapipes.

  • Associació MaRoNeS: grup de suport a l’alletament i a la criança – maronesassociacio@gmail.com –

MaRoNeS som una entitat sense ànim de lucre on volem oferir acompanyament, informació i suport a les mares que desitgin alletar els seus infants, per tal que la lactància sigui exitosa, així com acompanyament, informació i suport sobre la primera criança.
Entenem la lactància materna com l’alimentació natural i adequada a les necessitats nutricionals i afectives dels nadons humans.
Entenem la criança, com aquella criança informada, conscient i respectuosa de les necessitats físiques, psicològiques i emocionals dels infants.
Això ho volem aconseguir, entre d’altres, a través del Grup de Suport a l’Alletament matern, grup de suport mare a mare, a través de l’intercanvi d’experiències i amb el suport de les assessores de lactància formades a partir de l’evidència científica.

Els nostres objectius són:
– Capacitar i donar els recursos necessaris a les dones que desitgin gaudir d’una lactància materna excitosa.
– Protegir, promoure i donar suport a la lactància materna.
– Defensar el dret de totes les dones a alletar els seus fills tant de temps com desitgin.
– Rebre tot el suport social i professional necessari per aconseguir-ho, fomentant a més, la participació activa de les dones en tots els àmbits de la societat i la conciliació de la vida familiar i laboral. Participar com a associació per el foment d’una baixa laboral més llarga.
– Promoure i organitzar activitats i altres iniciatives encaminades a donar suport a mares i futures mares.
– Fomentar i defensar la vida associativa i la participació ciutadana en tots els nivells; col·laborant, si fos necessari, amb altres organitzacions nacionals i internacionals amb les que compartim finalitats comunes.
– Col·laborar en tots els àmbits (famílies, professionals sanitaris, centres d’ensenyança, centres d’educació maternal i altres estaments interessats) oferint informació i ajuda sobre teoria i pràctica de la lactància materna.
– Oferir recolzament a les famílies durant l’embaràs, la preparació al part, puerperi i criança.
– Realitzar qualsevol altra activitat relacionada directa o indirectament amb la temàtica esmentada amb anterioritat.

7 estrelles és una escoleta per a infants entre a 1 i 6 anys, on es cuiden les seves necessitats en un ambient càlid i agradable, el més semblant a una llar. Seguim principis de la pedagogia Waldorf i de la visió de Pikler, de la mà de quatre educadores que acompanyen els nens i nenes durant els matins (de 8:30 a 15h). La nostra voluntat és atendre els infants de manera individualitzada i propera; és per aquest motiu que les ràtios educadora/infants són reduides. Entenem que els infants necessiten un ambient segur i afectuós, on puguin desplegar tot allò que porten dins.

  • Eco-Mama Marta Meléndez. info@ecomama.cat 646382320  Criança respectuosa i l’alimentació familiar saludable

Eco-Mama, pretén ser un espai on poder compartir experiències, informar-nos i donar resposta a inquietuds relacionades amb la criança respectuosa i l’alimentació familiar saludable. Eco-Mama, és un espai pensat per famílies amb inquietuds diverses referents a la criança dels seus fills o filles, famílies sensibles a les necessitats dels infants i amb ganes d’oferir-los una criança més adaptada a ells i que s’allunya de la socialment acceptada, una criança més respectuosa cap el seus fills i filles, cap a si mateix@s i cap el medi, on la base d’aquesta sigui l’amor, el respecte, el calor, l’afecte, entre d’altres… A Eco-Mama ens apassiona el món del respecte, la criança i l’alimentació, per això, procurem estar sempre fent camí, expectants i oberts a novetats referents als temes que ens commouen per procurar aprendre cada dia i donar resposta a totes les famílies que confien en nosaltres! Famílies Eco-mama!

Esperem vibrants de compartir amb tots vosaltres aquest cap de setmana

Com ja ho sabeu, aquestes jornades neixen amb la intenció de fer arribar a les famílies informació actualitzada i veraç, però sobretot d’oferir la oportunitat de poder gaudir amb família d’un fi de setmana en el meravellós Càmping Bassegoda park  per fruir de l’entorn i sobretot de la companyia, tot compartint el temps i l’espai amb altres famílies afins al nostre estil de criança i filosofia de vida. Si us ressonen aquestes propostes no us oblideu de reservar. Més informació i reserves AQUÍ!

 

Recordeu que les jornades inclouen una fira de productes i serveis relacionats amb la temàtica, per tant si teniu algun servei o producte que creieu que pot ser interessant al públic de les jornades, no dubteu en omplir el següent formulari.

Organitzen:

         

Amb la col·laboració especial de Equip Mudra:

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.